CHINA LIGHT

JUNGLE BOOK

home

fotos

Het avontuur begint in India, in een arm dorpje aan de rand van de jungle, lang, heel lang geleden. Op een dag wordt er een klein meisje geboren. Haar naam is Mowgli. Dit is haar verhaal, en het verhaal van de dieren uit de jungle.

Op een zonnige dag wandelen Mowgli en haar ouders door de jungle. Plots worden ze aangevallen door Shere Khan, een grote gevaarlijke tijger. Mowgli’s ouders overleven de aanval niet, maar Mowgli zelf kan ontsnappen. Ze komt na uren ronddolen terecht in een grot van een wolven familie . Moederwolf Raksha besluit om Mowgli op te voeden als een van haar eigen welpen en ze te beschermen tegen Shere Khan.

Als Mowgli volgens de wolven volwassen is wordt ze voorgesteld aan de andere wolven tijdens de jaarlijkse bijeenkomst. Bagheera de panter en Baloo de beer doen een goed woordje voor haar en na enige twijfel accepteert Akela de leider haar als een van hen. Lang niet alle wolven zijn het daar mee eens, maar Mowgli wordt lid van de Seeonee wolvenroedel. Dan komt Shere Khan langs en claimt Mowgli als zijn prooi maar gelukkig sturen de wolven hem weg. De volgende tien jaar zijn heel gelukkig voor Mowgli. Ze leert alles wat er te leren valt over de jungle, ook de taal en de manieren van alle dieren die er wonen. Mowgli maakt veel vrienden maar vooral Baloo wordt haar grote kameraad. Die waarschuwt haar voor het apenvolk. Ze zijn niet te vertrouwen, zegt ie, want ze hebben geen geweten en ze zijn enkel geïnteresseerd in Mowgli’s talenten.

Bagheera stuurt Mowgli naar het dorp om vuur te leren maken want zo kan ze zich beschermen tegen een mogelijke machtsovername door Shere Khan. ”Ga naar de mensenhutten in de vallei en breng wat van de rode bloem mee die daar bloeit, zodat je een sterkere vriend heb dan ik of Baloo. Haal zo’n bloem ze groeit in kleine potten”. Mowgli neemt een rieten pot mee die aan de binnenkant bedekt is met aarde. Onderweg leert Hathi, de olifant, aan Mowgli de slangentaal, de enige taal die Baloo haar niet kon leren. Even later komt Mowgli Kaa de slang in de jungle tegen en ze toont haar de vuurpot. ”De andere wolven wachten tot Akela een prooi mist. Ze willen dat Shere Khan hun leider wordt, omdat Akela hen verbiedt op mensen te jagen. Als Shere Khan leider wordt is dit vuur mijn bondgenoot”.

Het is gelukt, Mowgli heeft vuur, kent nu alle dierentalen en weet hoe te overleven in de jungle. Met de vuurpot stevig omklemd in haar hand gaat ze terug bij Bagheera en Baloo. Maar ze weet niet dat het apenvolk haar al een tijdje bespiedt en op een dag, als ze een middagdutje doet, ontvoeren ze haar.

Bagheera en Baloo proberen haar te redden maar het lukt niet. De apen nemen haar mee dieper en dieper in de jungle. Ze klimmen hoog in de bomen zodat niemand Mowgli kan helpen. Maar Mowgli, die ook de taal van de vogels spreekt, vraagt aan een wouw om Baloo te vertellen waar de apen haar vasthouden. Die slingeren haar hoog in de bomen van boomtop naar boomtop. Shere Khan ziet het en probeert Mowgli te pakken te krijgen maar nu komt de vuurpot goed van pas. Ze gooit gloeiend vuur naar Shere Khan en hij druipt af. Bagheera en Baloo waarschuwen Akela en de drie vragen Kaa om hulp, want de slang is de enige voor wie het apenvolk bang is. De wouw verteld hun waar Mowgli wordt vastgehouden. Na een harde strijd wordt Mowgli bevrijd en het apenvolk en Shere Khan verdreven.

Vrede is teruggekeerd, het evenwicht is hersteld en Mowgli blijft bij haar vrienden, Bagheera, Baloo en Akela.

Mowgli wandelt door de jungle en dan ziet ze iets waar ze totaal van ondersteboven is, een mensenjongen. Maar dat is een ander verhaal.